Stresul ti-l faci de unul singur…

Ati observat in viata ca unii oameni tind sa fie oameni fericiti si gandesc pozitiv? Rad mai mult, par increzatori si plini de speranta in viitor. Pot face fata situatiilor stresante, au mai multa rabdare si sunt lini stiti. De ce cineva este mai slab sau mai gras sau cum o persoana imbatrane ste urat si arata batran, in timp ce alta, inca arata si se simte tanara, la 50 sau 60 de ani? De ce o persoana este de obicei fericita, in timp ce alta este obitnuita sa fie istresata si simte emotii negative precum depresia, anxietatea, atacul de panica si stresul?

Raspunsul este legat de genetica, de cei trei hormoni primari si de neurotransmitatorii creierului:

Cortizolul numit si hormonul stresului e bun, dar in cantitati mici. Altfel, deregleaza tensiunea arteriala, creste sensibilitatea la durere, scade imunitatea, scade performanta cognitiva. Din cauza stilurilor de viata extrastresante de astazi, se estimeaza ca 87% din populatie are un nivel crescut de cortizol.

Dopamina este responsabila de 2 lucruri majore: Motivatia si Atentia. Atunci cand suntem setati pe un obiectiv si lucram la realizarea acestuia, in organism si in creier se elimina dopamina, care focuseaza atentia si ne ajuta sa trecem peste provocarile care apar in calea realizarii obiectivului. In plus, dopamina afecteaza dispozitia si controleaza centrele de recompensa si placere/satisfactie in creier. Aduceti-va aminte ce surpriza placuta este sa intalne sti persoana pe care o iube sti?

Serotonina numita si ihormonul fericirii, afecteaza dispozitia, impulsivitatea, aprecierea de sine si sporeste rezistenta la stres. Serotonina contracareaza cortizolul si sporeSte conexiunile din regiunile creierului, responsabile de invatare si memorie. Se apreciaza ca depresia este cauzata de numarul prea mic de receptori de serotonina.

Cei trei hormoni pot ajuta la imbunatatirea certa a starii de spirit, a conceptului de fericire si a sentimentului de bine.

Vestea cea buna este ca, cu ajustari simple si minore in stilul de viata, puteti aduce imbunatatiri substantiale, atat propriei infatisari, dar mai ales felului cum va simtiti.
Exista plante specifice, care mentin valorile normale celor trei hormoni, ceea ce ajuta la imbunatatirea bunastarii psihice si fizice. Iata cateva dintre cele mai eficiente remedii naturale care sunt dovedite clinic ca functioneaza rapid, in siguranta si pe termen lung:

Brahmi

(Bacopa monnieri)

Lavanda

(Lavandula stoechas)

Nard

(Nardostachys jatamansi)

Obligeana

(Acorus calamus)

Planta intelect

(Celastrus paniculatus)

Roata vitezei

(Convolvulus pluricaulis)

Cand sunt impreuna, aceste plante lucreaza sinergic, atat prin componentele chimice, cat si prin proprietatile terapeutice. Sinergia face ca beneficiul terapeutic al amestecului de plante sa fie mai eficient decat actiunea unui singur ingredient, fara efecte secundare negative.

Incercati solutii naturale, anti-anxietate sau anti-depresie.

Haideti sa facem asta firesc! BioVitality va propune produsul Sirin, care contine toate aceste ingrediente cheie, intr-o singura capsula.

Feedback-ul a fost uimitor si de vreme ce produsul este apreciat de mai bine de 35 de ani, inseamna ca functioneaza!