Planta intelect

(Celastrus paniculatus)

Descriere

Celastrus paniculatus, este o planta medicinala si aromata originara din India. Aceasta face parte din familia Celastraceae si este cultivata in principal in regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei de Sud. Celastrus paniculatus este o liana perena cu frunze lucioase si flori mici, de culoare galbena sau alba. Totusi, principala valoare a plantei rezida in semintele sale, care sunt utilizate in mod traditional in medicina ayurvedica datorita proprietatilor lor benefice pentru creier si sistemul nervos. Semintele plantei contin compusi activi precum celastrol, celastrina si paniculatina, care au fost asociate cu efecte nootropice si neuroprotectoare.

Celastrus paniculatus este considerata un adaptogen natural, adica un agent care ajuta organismul sa se adapteze si sa faca fata mai eficient stresului mental si fizic.

Utilizarea medicala

Celastrus paniculatus are multiple utilizari medicale potentiale. Aceasta include sprijinirea functiei cognitive, cum ar fi imbunatatirea memoriei, concentrarii si claritatii mentale. De asemenea, plantei i se atribuie potential in tratarea tulburarilor neurologice, precum boala Alzheimer si ADHD, datorita efectelor neuroprotectoare si antiinflamatorii ale compusilor activi din Celastrus paniculatus.

Prin proprietatile sale adaptogene, planta poate contribui la reducerea stresului mental si fizic, fiind folosita pentru gestionarea anxietatii si stresului. De asemenea, s-a constatat ca poate avea un efect benefic asupra calitatii somnului, facilitand adormirea si imbunatatind durata si profunzimea somnului.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon