Roata vitezii

(Convolvulus pluricaulis)

Descriere

Convolvulus pluricaulis este o planta erbacee perena din familia Convolvulaceae, originara din regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei. Este cunoscuta sub denumirea comuna de “shankhpushpi” si este apreciata in medicina traditionala indiana, Ayurveda, pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii mintale si a sistemului nervos.
Aceasta planta formeaza tufe compacte si raspandite, cu tulpini subtiri si frunze mici, de un verde intens. Florile sale sunt delicate si de culoare albastra sau roz, adesea dispuse in ciorchine.

Utilizarea medicala

Convolvulus pluricaulis are proprietati adaptogene, ceea ce inseamna ca poate ajuta organismul sa se adapteze la stresul fizic si mental. Aceasta poate sprijini functia cognitiva si memoria, ajutand la imbunatatirea concentrarii si claritatii mentale.
Aceasta planta este adesea utilizata in tratamentul tulburarilor cognitive si a afectiunilor neurologice, cum ar fi pierderea memoriei, dementa si Alzheimerul. Convolvulus pluricaulis este considerat a avea efecte neuroprotectoare si antioxidante, care pot contribui la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ si deteriorarea celulara.De asemenea, scortisoara are proprietati antitusive, ceea ce inseamna ca ajuta la reducerea frecventei si severitatii tusei. Aceasta poate calma iritatia in gat si poate ameliora senzatia de tuse persistenta. Utilizarea scortisoarei in produsele pentru tuse poate fi sub forma de siropuri, tablete sau ceaiuri.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon