NIKVORM, sănătatea intestinală și starea de bine a organismului

Când Hipocrate a spus că „toată boala începe în intestin” acum aproximativ 2.500 de ani, nimeni nu și-ar fi putut imagina câtă dreptate are. Sute de studii au arătat că oamenii care consumă diete sănătoase, bazate pe alimente integrale, sunt mai fericiți. O revizuire sistematică și o meta-analiză a studiilor observaționale publicate în Molecular Psychiatry au arătat că o dietă antiinflamatoare în stil mediteranean este asociată cu un risc mai scăzut de depresie, inclusiv depresia clinică.1

Știința microbiomului e încă tânără. Pentru cei încă nefamiliarizați cu acest termen, când vorbim de microbiom, ne referim preponderent la tractul digestiv, în care trăiesc peste 90% dintre microorganismele din corpul nostru. Însă microbii colonizează orice zonă de contact dintre organism și mediu: ochi, urechi, nas, gură, vagin, anus, tract urinar. Avem microbi pe fiecare centimetru de piele, cu concentrații mai mari la subsuori, în zona inghinală, între degetele de la picioare și în buric. Vom reveni cu căteva exemple despre cum ne afectează microbiomul de-a lungul vieții, de la naștere la bătrânețe, în partea a doua a acestui articol.

Efectele microbiomului pot fi profunde și pot începe surprinzător de devreme. Într-un studiu publicat anul trecut, cercetătorii au arătat că temperamentul copiilor, considerat în mare parte înnăscut, poate avea legătură cu genul predominant de bacterii din intestinul lor gros din primul an de viață.2

Asta înseamnă că atunci când intestinul tău este afectat, la fel este și starea de bine. Parazitii, toxinele și pesticidele, stresul cronic, alimentele nesănătoase pot creea un dezechilibru în microbiomul tău, pot contribui la apariția inflamației intestinale, pot afecta funcția digestivă și, prin urmare, sănătatea creierului. În plus, influențele proinflamatorii, cum ar fi parazitii, toxinele și bacteriile rele, se pot răspândi din tractul gastro-intestinal în alte zone ale corpului fiind factori precursori ai afecțiunii cunoscute sub numele de intestin permeabil. Această afecțiune poate provoca inflamații și reacții imune dezechilibrate în întregul corp, inclusiv creier, ducând la dezechilibre ale bunei dispoziții, probleme cognitive și probleme neurologice mai grave în timp.

Asadar, dacă suferiÈ›i de depresie, anxietate, lipsă de concentrare, motivaÈ›ie slabă È™i alte probleme legate de sănătatea mintală, verificaÈ›i cauza în intestine. O deparazitare cu un produs natural, blând în acÈ›iune este primul pas. Spre deosebire de alte antiparazitare, siropul Nikvorm recomandat de noi, este o formulă naturală cu administrare în doză unică, studiată È™i testată de către medici, cu acÈ›iune rapidă (24 ore), împotriva paraziÈ›ilor È™i microbilor nesănătoÈ™i, a toxinelor È™i a altor efecte inflamatorii. Prin nervul vag – cel mai mare nerv din corpul tău – intestinul È™i creierul comunică. MulÈ›i dintre neurotransmițătorii corpului tău, inclusiv dopamina, serotonina È™i GABA, sunt de fapt fabricaÈ›i în intestin. De aceea, după fiecare deparazitare, armonia axei intestin – creier reapare.

Pentru că majoritatea oamenilor nu prezintă semne evidente ale prezenței viermilor și paraziților intestinali sau nu resimt prezența lor, e nevoie de deparazitări periodice. Recomandăm deparazitare preventivă trimestrială cu siropul Nikvorm pentru eliminarea potențialilor paraziți, îmbunătățirea digestiei și echilibrarea microbiomului, promovarea unui intestin sănătos și îmbunătățirea stării de spirit. Pe perioada administrării nu este necesară evitarea niciunui produs alimentar. Acțiunea siropului Nikvorm este blândă, nefiind evidențiate efecte secundare nedorite, ceea ce încurajează recomandarea lui de către medici nu doar adulților, dar mai ales copiilor începând cu vârsta de 1 an.

În concluzie, dacă vă concentrați pe promovarea sănătății mintale și pe îmbunătățirea stării de spirit, prioritizarea sănătății intestinale este cheia.

Bibliografie

1. Lassale C, Batty GD, Baghdadli A, et al. Healthy dietary indices and risk of depressive outcomes: a systematic review and meta-analysis of observational studies. Mol Psychiatry. 2019 Jul;24(7):965-986.

2. Menajeria microbiotica – Articol publicat in editia din ianuarie 2020 a revistei National Geographic

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   biocnp20 Get 20% off
   Unavailable Coupons
   bio5 Get 5% off reducere 5%