Colesterolul – intre mit si adevar stiintific

?

01

Ce este colesterolul?

?

02

Cate tipuri de colesterol exista?

?

03

Ce cauzeaza colesterolul ridicat?

?

04

Testarea colesterolului

?

05

Nivelurile sanatoase de colesterol

?

06

Nu ignora sa previi colesterolul ridicat

Heart Cholesteral in human

01. Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanta ceroasa, asemanatoare grasimilor, care poate fi gasita in sange. Colesterolul n-ar trebui sa fie un lucru rau. De fapt, avem nevoie de colesterol pentru a construi celule, a produce hormoni si vitamina D. Cu toate acestea, atunci cand nivelul acestuia devine prea mare, poate provoca probleme de sanatate.

Colesterolul circula prin vasele de sange din corpul nostru. Nivelurile ridicate de colesterol pot determina depunerea de grasimi in interiorul vaselor de sange. Cand aceste depozite devin prea mari, este dificil sa circule suficient sange prin artere. si uneori, depozitele grase se pot rupe si curge in zone sensibile ale corpului. Cand se intampla acest lucru, masele grase pot forma un cheag care ar putea duce la un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Acesta este motivul pentru care va recomandam sa sustineti niveluri sanatoase de colesterol in organism.

>

02. Cate tipuri de colesterol exista?

Colesterolul este capabil sa calatoreasca prin sange daca se atateaza de proteine. Lipoproteina este numele combinatiei de proteine ‹‹ti colesterol. Exista doua tipuri principale de lipoproteine, in functie de tipul de colesterol pe care il transporta.

– Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL) sunt denumite uneori icolesterol rau. LDL transporta colesterolul in tot corpul si poate duce la formarea placii in peretii arterelor.

– Lipoproteinele cu densitate ridicata (HDL), denumite si icolesterol bun, preiau excesul de colesterol din corp si il transporta inapoi in ficat care, printre altele, are si rolul de a-l elimina din organism.

Exista, de asemenea, un alt tip de colesterol, chiar mai periculos: colesterolul oxidat. Aceasta forma de colesterol este creata atunci cand colesterolul rau se amesteca cu radicalii liberi (computi inflamatori daunatori) si toxinele din circulatie. Se formeaza computi de stres oxidativ, care transforma colesterolul in grasime iranceda, ducand la cretterea inflamatiei, a placii arteriale si a aterosclerozei. Cu abordarile corecte, inclusiv formule antioxidante si de circulatie sanatoasa, puteti controla colesterolul nesanatos, puteti imbunatati functia cardiovasculara si va puteti proteja sanatatea pe termen lung

>

03. Ce cauzeaza colesterolul ridicat?

Ficatul produce tot colesterolul de care are nevoie corpul pentru a functiona corect. Dar mai multi factori ai stilului de viata il pot determina sa se supraproduca, ducand la niveluri ridicate de colesterol.

Primul este: dieta zilnica nesanatoasa. Ne referim la *excese* de carne si produse lactate cu continut ridicat de grasimi, care contribuie la nivelul global de colesterol din organism. Mai mult, alimentele bogate in grasimi saturate si nesaturate (trans), precum si uleiurile tropicale, cum ar fi uleiul de samburi de palmier si uleiul de cocos, determina ficatul sa produca mai mult colesterol decat ar produce in mod natural. Acest lucru poate duce la niveluri de colesterol nesanatoase.

Un alt factor este lipsa exercitiului. Cand cineva sta prea mult si se mitca prea putin, HDL sau icolesterolul bun scade. In plus, excesul de greutate sau obezitatea pune oamenii in pericol de colesterol ridicat.

Fumatul este inca un factor al stilului de viata care poate duce la cretterea colesterolului. Ca si lipsa exercitiilor fizice, scade colesterolul HDL. De asemenea, dauneaza peretilor arterelor, facandu-i mai vulnerabili la acumularea de grasimi.

>

04. Testarea colesterolului

In general, nu exista simptome ale colesterolului ridicat. Exista diferite recomandari cu privire la momentul testarii colesterolului pe baza istoricului familial, a factorilor de risc si a varstei.

Adultii mai tineri cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani ar trebui sa fie testati la fiecare cinci ani.

Dupa varsta de 40 de ani, medicii vor calcula riscul de 10 ani pentru boli de inima sau accident vascular cerebral. Acest calcul ii va ajuta sa stabileasca cat de des o persoana ar trebui sa fie testata pentru colesterol ridicat. Este posibil ca persoanele cu risc mai mare sa fie verificate mai frecvent.

>

05. Cum nivelurile sanatoase de colesterol sustin inimile sanatoase?

Mentinerea colesterolului la un nivel sanatos este importanta, deoarece o inima sanatoasa iti face treaba bine. Atunci cand arterele sunt lipsite de depozite de grasime cauzate de colesterol ridicat, inima poate pompa cu uturinta sangele in tot corpul. De asemenea, scade riscul de a avea un atac de cord, accident vascular cerebral sau boli coronariene.

>

06. Nu ignora sa previi colesterolul ridicat

Cea mai buna modalitate de a preveni colesterolul ridicat este sa implementati obiceiuri de viata sanatoase pentru inima, cum ar fi:

– Exercitiul fizic cel putin 30 de minute pe zi;

– Mentinerea unei greutati sanatoase;

– Eliminarea fumatului;

– Consumul de alcool cu ‹‹masura;

– Alegerea unei diete cu adaos de produse proaspete si cereale integrale;

– Limitarea cantitatii de grasimi animale consumate;

– Reglarea factorilor de stres.

Puteti completa aceste sfaturi cu recomandarea administrarii preventive a produsului CR-Cholesterol Reducer, o formula recomandata de medic care contribuie la mentinerea arterelor curate, fara depuneri de placa ateromatoasa, reducerea inflamatiilor peretelui arterial si mentinerea fluxului de sange suficient irigarii tesuturilor (antiischemic).

>