Abroma augusta

Descriere

Abroma augusta, numită și Ulat Kambal, este o specie de Abroma de origine indo-malayană care se găsește în pădurile tropicale din India, în special în nord-est și pe coasta de est. Abroma augusta este un arbust mic, atingând o înalțime de 3-5 m, cu ramuri catifelate. Florile înfloresc și rodesc în lunile decembrie și ianuraie și sunt de culoare violet sau roșu închis. Ulat Kambal are multe beneficii în tulburări uterine, dismenoree, dureri artrice, reumatism și diabet. De asemenea, ameliorează durerea de cap asociată cu sinuzita. Rădăcinile și coaja de rădăcină sunt părțile medicinale importante ale Abroma Auguta. Rădăcinile sunt utilizate în medicamente Ayurvedice și remedii tradiționale indiene datorită acțiunii sale de stimulent și tonic uterin. În cazuri rare, funzele și tulpinile sunt utilizate în scopuri demulcente.

Utilizarea medicală

Abroma Augusta este emmenagogă (=stimulează fluxul de sânge în zona pelviană și în uter), tonic uterin, antispasmodic, antiinflamator, antiartritic, antireumatic, demulent, stimulând ovulația și reglând fluxul menstrual. Ulat Kambal este un bun remediu ayurvedic pentru amenoree, anovulatie și dismenoree. Scoarța de rădăcină a plantei ajută la reglarea ciclul menstrual, acționând asupra hormonilor care stimulează ovulația. Este benefică atât în amenoreea primară, cât și în cea secundară. Totodată, este adjuvantă în sindromul premenstrual (SPM) și pentru durerile din josul spatelui asociate cu menstruația.

Pe lângă toate acestea, Ulat Kambalul este folosit rar în Ayruveda și pentru artrita reumatoidă pentru că are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamției articulare.

Adjuvant in echilibrarea hormonala feminina, sindromul premenstrual, reglarea balantei hormonale, infertilitate

Ingredientul se poate regăsi în

Descopera cele mai populare ingrediente folosite in produsele noastre

Anason

CITESTE MAI MULT

Butea monosperma

CITESTE MAI MULT

Celastrus paniculatus

CITESTE MAI MULT

Dolichos Biflorus

CITESTE MAI MULT

Mentha Piperita

CITESTE MAI MULT

Momordica Charantia

CITESTE MAI MULT

Plumbago Zavlanica

CITESTE MAI MULT

Syzygium Aromaticum

CITESTE MAI MULT

Tinospora Cordifolia

CITESTE MAI MULT

Zingiber Officinalis

CITESTE MAI MULT

1
 • Item added to cart
1
Coșul tău
3+ cumpărătorii au cumpărat acest lucru
BR
Preț: 125,00 lei
- +
125,00 lei
  calculeaza livrarea
  Calculează livrarea
  Aplicați cuponul
  Cupoane disponibile
  biocnp20 Reduceți
  Cupoane indisponibile
  bio5 Reduceți reducere 5%