Musta

(Cyperus rotundus)

Descriere

Cyperus rotundus este o specie de plante erbacee perene din familia Cyperaceae. Aceasta planta este originara din zonele tropicale si temperate din intreaga lume si este considerata o buruiana invaziva in multe regiuni.

Cyperus rotundus are un sistem rizomatic puternic si extins, ceea ce o face o planta foarte rezistenta si adaptabila. Are tulpini subtiri, cilindrice, care pot creste pana la aproximativ 60 de centimetri in inaltime. Frunzele sunt lungi si ascutite, avand o culoare verde intensa. Planta produce, de asemenea, mici flori de culoare maro-rosiatica, grupate in inflorescente.

Utilizarea medicala

Rizomii plantei au fost utilizati pentru a trata tulburarile digestive precum indigestia, balonarea si crampele abdominale. Se credea ca planta ar avea proprietati calmante si carminative, contribuind la ameliorarea simptomelor asociate afectiunilor gastrointestinale. In medicina traditionala, Cyperus rotundus a fost folosita pentru a trata infectiile tractului urinar. Planta are proprietati diuretice si antimicrobiene, care ar putea ajuta la combaterea bacteriilor si reducerea inflamatiei in tractul urinar. Unele remedii traditionale folosesc Cyperus rotundus pentru a trata afectiunile reumatice, cum ar fi artrita si durerile articulare. Planta a fost considerata a avea proprietati antiinflamatorii, care ar putea ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii asociate acestor afectiuni.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon