Kurchi

(Holarrhena antidysenterica)

Descriere

Holarrhena antidysenterica este o specie de plante medicinale cu frunze căzătoare din familia Apocynaceae, originară din regiunile tropicale și subtropicale ale Asiei și Africii. Este folosită în mod tradițional în medicina ayurvedică pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Arborele de Holarrhena antidysenterica poate ajunge la o înălțime de 6-9 metri și are o coroană densă de frunze verzi închise. Frunzele sunt opuse, lucioase și au o formă ovală alungită. Florile sunt mici, de culoare albă și se dezvoltă în ciorchini. Planta înflorește în perioada de vară și toamnă.

Utilizarea medicală

Holarrhena antidysenterica este utilizată în principal în tratarea dizenteriei, o afecțiune caracterizată prin diaree severă și inflamație intestinală. Proprietățile antidiareice și astringente ale plantei ajută la reducerea diareei și la calmarea inflamației în intestin.

De asemenea, planta poate fi utilizată în tratamentul infestărilor cu viermi intestinali, datorită proprietăților sale antihelmintice. Substanțele active din coaja arborelui Holarrhena antidysenterica ajută la eliminarea și distrugerea paraziților intestinali, contribuind la vindecarea infecțiilor.

Ingredientul se poate regăsi în