Kurchi

(Holarrhena antidysenterica)

Descriere

Holarrhena antidysenterica este o specie de plante medicinale cu frunze cazatoare din familia Apocynaceae, originara din regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei si Africii. Este folosita in mod traditional in medicina ayurvedica pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Arborele de Holarrhena antidysenterica poate ajunge la o inaltime de 6-9 metri si are o coroana densa de frunze verzi intunecate. Frunzele sunt opuse, lucioase si au o forma ovala alungita. Florile sunt mici, de culoare alba si se dezvolta in ciorchini. Planta infloreste in perioada de vara si toamna.

Utilizarea medicala

Holarrhena antidysenterica este utilizata in principal in tratarea dizenteriei, o afectiune caracterizata prin diaree severa si inflamatie intestinala. Proprietatile antidiareice si astringente ale plantei ajuta la reducerea diareei si la calmarea inflamatiei in intestin.

De asemenea, planta poate fi utilizata in tratamentul infestarilor cu viermi intestinali, datorita proprietatilor sale antihelmintice. Substantele active din coaja arborelui Holarrhena antidysenterica ajuta la eliminarea si distrugerea parazitilor intestinali, contribuind la vindecarea infectiilor.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon