Darvi

(Berberis aristata)

Descriere

Berberis aristata, este o planta cu frunze vesnic verzi din familia Berberidaceae. Este originara din regiunile montane ale Asiei de Sud, in special din India si Nepal. Aceasta specie de Berberis este considerata un arbust sau un mic pom, care creste pana la o inaltime medie de aproximativ 2-3 metri.
Floareatia acestei specii are loc in primavara, iar plantele mature produc flori mici, de culoare galbena, grupate in ciorchini pendente. Florile sunt urmate de fructe de forma unor boabe mici si rotunde, de culoare rosie stralucitoare, care sunt comestibile si au un gust acrisor.

Utilizarea medicala

Berberis aristata este utilizata in medicina traditionala pentru tratarea infectiilor tractului urinar. Berberina prezinta proprietati antibacteriene si poate ajuta la combaterea bacteriilor responsabile de infectiile urinare, cum ar fi Escherichia coli. Extractele din Berberis aristata au fost utilizate pentru a trata tulburarile gastrointestinale, cum ar fi diareea, infectiile intestinale si inflamatiile intestinale. Berberina poate ajuta la reducerea inflamatiei si inhiba dezvoltarea anumitor bacterii si paraziti care pot cauza probleme digestive.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon