Singhara

(Trapa natans)

Descriere

Trapa natans este o planta acvatica perena, care face parte din familia Lythraceae. Este raspandita in regiunile cu ape dulci din Asia, Europa si Africa. Planta este adaptata sa creasca in apele statatoare, de la lacuri si balti pana la rauri lente si canale. Una dintre caracteristicile distincte ale Trapa natans este forma frunzelor sale. Frunzele sunt mari, de forma ovala sau sagitata, avand marginile zimtate si prezentand spini ascutiti in partea inferioara. Aceasta structura a frunzelor ajuta planta sa pluteasca pe suprafata apei. Florile sunt mici si de obicei solitare, avand petale albe si sepale roz sau albicioase. Planta infloreste in perioada de vara.
Un alt aspect interesant al castanului de apa sunt fructele sale. Fructele, cunoscute sub numele de castane de apa, sunt ovale si au o coaja inchisa la culoare. Ele contin seminte comestibile, care sunt folosite in unele bucatarii locale pentru prepararea mancarurilor sau ca gustare. In anumite regiuni din Asia si Africa, Trapa natans este cultivata pentru semintele sale comestibile. Acestea pot fi consumate crude sau prajite si au o textura asemanatoare cu cea a castanelor. Ele sunt bogate in proteine, uleiuri si nutrienti esentiali.

Utilizarea medicala

Una dintre cele mai notabile utilizari medicinale ale Trapa natans este sprijinirea sistemului imunitar. Aceasta contine antioxidanti si fitochimici care au potential imunomodulator, contribuind la intarirea capacitatii de aparare a organismului si la cresterea rezistentei la infectii si boli. De asemenea, aceasta este o sursa valoroasa de vitamine si minerale, precum proteine, fibre, vitamina C si diverse minerale, care contribuie la mentinerea vitalitatii si nivelului de energie. Pe langa beneficiile pentru imunitate si vitalitate, Trapa natans are proprietati antiinflamatorii si antioxidante, care pot sustine sanatatea articulatiilor si a sistemului osos. Aceste proprietati sunt deosebit de importante pentru mobilitate si aderenta la efort fizic. Consumul regulat al acestei plante poate contribui la reducerea riscului de inflamatii sau tulburari musculo-scheletice si poate sustine o aderenta mai buna la activitati fizice si sportive. De asemenea, Trapa natans a fost folosita in medicina traditionala pentru imbunatatirea sanatatii digestive. Semintele sale contin fibre dietetice si au proprietati diuretice, care pot ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal si la eliminarea excesului de apa si toxine din organism.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon