Vidarikand

(Pueraria tuberosa)

Descriere

Pueraria tuberosa este o specie de planta erbacee perena care face parte din familia Fabaceae (leguminoase). Aceasta planta este originara din regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei, in special din India si Nepal.

Pueraria tuberosa este o specie de plantă erbacee perenă care face parte din familia Fabaceae (leguminoase). Această plantă este originară din regiunile tropicale și subtropicale ale Asiei, în special din India și Nepal.

Pueraria tuberosa are o tulpină volubilă, ceea ce înseamnă că se înfășoară în jurul altor plante sau structuri pentru a se susține. Frunzele sale sunt mari, trifoliate și de obicei verzi, având un aspect caracteristic al plantelor din familia leguminoaselor. Florile sunt de culoare roz sau mov și formează ciorchini mari, pendulante.

Utilizarea medicală

Susține sănătatea cardiovasculară: Pueraria tuberosa este cunoscută pentru proprietățile sale cardio-protectoare. Extractele din această plantă au fost utilizate pentru a ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială și ateroscleroza. Se crede că compușii bioactivi din Pueraria tuberosa, cum ar fi puerarina, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației sanguine. De asemenea, se presupune că extractele din această plantă pot avea efecte benefice asupra profilului lipidic, contribuind la reducerea nivelului de colesterol (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Ingredientul se poate regăsi în