Vidarikand

(Pueraria tuberosa)

Descriere

Pueraria tuberosa este o specie de planta erbacee perena care face parte din familia Fabaceae (leguminoase). Aceasta planta este originara din regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei, in special din India si Nepal.
Pueraria tuberosa are o tulpina volubila, ceea ce inseamna ca se infasoara in jurul altor plante sau structuri pentru a se sustine. Frunzele sale sunt mari, trifoliate si de obicei verzi, avand un aspect caracteristic al plantelor din familia leguminoaselor. Florile sunt de culoare roz sau mov si formeaza ciorchini mari, pendulante.

Utilizarea medicala

Sustine sanatatea cardiovasculara: Pueraria tuberosa este cunoscuta pentru proprietatile sale cardio-protectoare. Extractele din aceasta planta au fost utilizate pentru a ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala si ateroscleroza. Se crede ca compusii bioactivi din Pueraria tuberosa, cum ar fi puerarina, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la imbunatatirea circulatiei sanguine. De asemenea, se presupune ca extractele din aceasta planta pot avea efecte benefice asupra profilului lipidic, contribuind la reducerea nivelului de colesterol (LDL) si cresterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon