Madhur khshar

(borassus flabellifer)

Descriere

Borassus flabellifer, este o specie de palmier originara din regiunile tropicale si subtropicale din Asia de Sud si de Sud-Est. Este considerat unul dintre cei mai mari palmieri din lume, atingand inaltimi de pana la 30 de metri si avand un trunchi masiv, cilindric si drept.

Unul dintre aspectele distinctive ale palmierului Borassus flabellifer este coroana sa mare si distincta, care este formata din frunze ventilatorice mari si verzi. Aceste frunze sunt alcatuite din segmente rigide, dispuse ca niste lame, care se extind intr-o forma circulara. Ele pot masura intre 1,5 si 3 metri in lungime si sunt sustinute de un trunchi lung.

Utilizarea medicala

Una dintre utilizarile medicinale ale plantei Borassus flabellifer este in tratarea diareei. Extractele din pulpa de coconari si seva de palmier au proprietati astringente si antimicrobiene, ceea ce le confera capacitatea de a reduce frecventa si severitatea episoadelor de diaree. Pulpa de coconar contine substante naturale care ajuta la absorbtia apei in intestin si la incetinirea tranzitului intestinal, ceea ce duce la o consolidare a scaunelor. De asemenea, compusii antimicrobieni prezenti in planta pot ajuta la combaterea infectiilor bacteriene sau parazitare care pot cauza diaree. Seva dulce de palmier, numita si “vin de palmier”, este utilizata si ea in medicina traditionala pentru tratarea diareei. Se considera ca are proprietati antidiareice si poate ajuta la reglarea functiei intestinale.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon