Citraka

(Plumbago zeylanica)

Descriere

Plumbago zeylanica, este o planta medicinala perena originara din India, dar raspandita in prezent in multe regiuni tropicale si subtropicale din intreaga lume. Aceasta planta face parte din familia Plumbaginaceae si este apreciata atat pentru frumusetea sa ornamentala, cat si pentru proprietatile sale medicinale. Plumbago zeylanica este o planta erbacee care poate ajunge la o inaltime de aproximativ 1-1,5 metri. Are tulpini subtiri, ramificate, acoperite cu frunze alungite, de culoare verde inchis. Florile sale sunt mici si tubulare, grupate in inflorescente umbeliforme de culoare alba sau albastra deschisa.

Utilizarea medicala

Una dintre utilizarile medicinale ale Plumbago zeylanica este in tratarea afectiunilor reumatice, cum ar fi artrita si reumatismul. Planta contine compusi cu proprietati antiinflamatorii si analgezice, care pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii asociate acestor conditii. Se poate folosi sub forma de decoct sau tinctura pentru a fi administrata intern, sau sub forma de unguent pentru aplicare topica pe zonele afectate.
In plus, Plumbago zeylanica poate fi utilizata in tratarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi tusea, bronsita si astmul. Proprietatile sale expectorante si antispastice pot ajuta la reducerea tusei si la ameliorarea simptomelor respiratorii. Plumbago zeylanica este folosita in medicina traditionala pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru a trata afectiuni precum varicele si hemoroizii.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon