Lemn dulce

(Glycyrrhiza glabra)

Descriere

Glycyrrhiza glabra, este o plantă perenă cu o înălțime medie de aproximativ 1-1,5 metri, din familia Fabaceae. Este originară din regiunile mediteraneene și Asia de Sud-Vest și cultivată în prezent în multe părți ale lumii pentru rădăcinile sale, care sunt utilizate în scopuri medicinale și culinare, datorită gustului dulce-amar, fiind considerată una dintre cele mai vechi mirodenii folosite de om. Frunzele Glycyrrhiza glabra sunt compuse din perechi de frunze mici, de formă unei lance, care sunt dispuse în mod alternativ pe tulpină. Planta are, de asemenea, flori mici și albe, care apar în timpul verii. Glycyrrhiza glabra are o rădăcină groasă, lemnoasă, care conține compuși activi, cum ar fi glicirizina și flavonoidele.

Utilizarea medicală

Unul dintre principalele beneficii ale Glycyrrhiza glabra este capacitatea sa de a calma inflamațiile și de a reduce reacțiile alergice. Aceasta conține compuși activi, cum ar fi acidul glicirizic și glicirrizina, care au proprietăți antiinflamatorii și antialergice. Prin reducerea inflamațiilor și a simptomelor alergice, Glycyrrhiza glabra poate fi benefică în afecțiuni precum astmul, rinita alergică și eczemele. Această plantă este, de asemenea, recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătatea gastrointestinală. Glycyrrhiza glabra poate ajuta la reducerea inflamațiilor și a ulcerelor în stomac și intestine. De asemenea, se crede că aceasta poate sprijini sănătatea mucoasei digestive și poate ajuta la reducerea simptomelor de reflux gastroesofagian și gastrită.

Ingredientul se poate regăsi în