Kafal

(Myrica nagi)

Descriere

Myrica nagi, este o specie de copac din familia Myricaceae. Este originara din regiunile asiatice, precum India, Nepal, Bhutan si sudul Chinei. Myrica nagi este apreciata pentru frumusetea sa ornamentala si pentru utilizarile sale in medicina traditionala. Myrica nagi
Este un arbore mereu verde si poate atinge inaltimi de pana la 12 m. Acesta are o coroana densa si conica, cu tulpini drepte si frunze carnoase, lucioase, cu margini zimtate. Frunzele sunt de obicei de culoare verde inchis si persistente pe tot parcursul anului, adaugand un aspect plin de verdeata in peisaj. Florile Myrica nagi sunt mici, de culoare galben-verzuie si dispuse in inflorescente asemanatoare conurilor. Acestea apar in timpul sezonului de vara si sunt urmate de fructe mici, rotunde si lucioase, de culoare rosu-bruna.

Utilizarea medicala

Frunzele si extractele de Myrica nagi sunt utilizate in mod traditional pentru a trata tusea, raceala, sinuzita si astmul. Aceasta se datoreaza proprietatilor sale expectorante si antitusive, care ajuta la deschiderea cailor respiratorii si la eliminarea secretiilor din plamani. Extractele de nagi pot fi administrate sub forma de ceaiuri, tincturi sau siropuri, pentru a calma tusea si a ameliora simptomele asociate afectiunilor respiratorii. Pe langa efectele sale expectorante si antitusive, Myrica nagi are si proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii. Aceste proprietati pot ajuta la combaterea infectiilor respiratorii, reducand inflamatia si ameliorand disconfortul asociat cu aceste afectiuni. De asemenea, Myrica nagi poate sprijini sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte mai eficient impotriva infectiilor respiratorii.
In plus, Myrica nagi contine compusi antioxidanti, cum ar fi flavonoizii si vitamina C, care pot contribui la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si la intarirea sistemului imunitar. Aceste proprietati antioxidante pot avea un efect benefic in prevenirea afectiunilor respiratorii si in mentinerea unei stari generale bune de sanatate.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon