Turmeric

(Curcuma longa)

Descriere

Curcuma Longa, este o planta perena ce face parte din familia Zingiberaceae. Originara din regiunile tropicale ale Asiei, aceasta este recunoscuta pentru radacina sa galbena, care este utilizata atat in bucatarie, cat si in alte domenii. Curcuma Longa creste sub forma de tufa si poate atinge inaltimi de aproximativ un metru. Are frunze lanceolate de culoare verde intens, iar florile sale sunt in forma de spic, avand o nuanta de culoare alba sau roz.
Radacina de turmeric este cea mai valoroasa parte a plantei. Aceasta are o culoare galbena-portocalie distinctiva, iar textura sa este carnoasa si fibroasa. Curcuma Longa este cunoscuta pentru aroma sa specifica si gustul usor amarui.

Utilizarea medicala

Una dintre cele mai cunoscute si studiate proprietati ale Curcuma longa este puternica sa actiune antiinflamatoare. Principalul compus activ din turmeric, curcumina, este responsabil pentru aceasta proprietate. Curcumina poate reduce inflamatiile in organism si poate fi utila in afectiuni inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida sau bolile inflamatorii intestinale. Un alt beneficiu al Curcuma longa este sustinerea sistemului imunitar. Aceasta poate avea un efect stimulator asupra sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor. Planta poate fi utilizata si in preventia racelilor si gripei datorita proprietatilor sale antimicrobiene.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon