Scortisoara

(Cinnamomum zeylanicum)

Descriere

Cinnamomum Zeylanicum, este o planta aromata si condiment din familia Lauraceae. Originara din Sri Lanka, aceasta este una dintre cele mai vechi si apreciate plante utilizate in bucatarie si medicina. Planta in sine este un arbore peren, care poate atinge inaltimi de pana la 10-15 metri. Are frunze ovale si intregi, de un verde intens, iar scoarta sa exterioara este de culoare maro-rosiatica. Are un miros distinctiv si un gust cald si dulceag, cu note condimentate.

Utilizarea medicala

Scortisoara actioneaza ca un expectorant natural, ajutand la subtierea si eliminarea mucusului din caile respiratorii. Acest aspect este deosebit de util in cazul tusei productive, unde eliminarea mucusului este esentiala pentru ameliorarea simptomelor.
De asemenea, scortisoara are proprietati antitusive, ceea ce inseamna ca ajuta la reducerea frecventei si severitatii tusei. Aceasta poate calma iritatia in gat si poate ameliora senzatia de tuse persistenta. Utilizarea scortisoarei in produsele pentru tuse poate fi sub forma de siropuri, tablete sau ceaiuri.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon