Gotu kola

(Centella asiatica)

Descriere

Centella asiatica, este o planta medicinala perena originara din zonele tropicale ale Asiei, in special din India, Sri Lanka si Asia de Sud-Est.

Centella asiatica are frunze rotunde si flori mici de culoare roz sau purpurie. Este o planta care creste in soluri umede, de obicei in zonele umbrite sau in apropierea surselor de apa. A fost adesea gasita in zonele mlastinoase sau pe malurile raurilor.

Centella asiatica este remarcabila datorita compozitiei sale chimice unice, care include substante active precum triterpenoide, acid asiatic, acid madecassic si asiaticozide.

Utilizarea medicala

Centella asiatica este cunoscuta pentru efectele sale calmante asupra sistemului nervos. Poate fi utilizata pentru a reduce anxietatea si stresul, ajutand la inducerea starii de relaxare si la imbunatatirea calitatii somnului. Studiile sugereaza ca Centella asiatica poate sprijini sanatatea creierului si poate imbunatati functia cognitiva. Se crede ca compusii activi din planta pot stimula circulatia sangelui catre creier, imbunatatind memoria, concentrarea si atentia.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon