Shatavari

(Asparagus Racemosus)

Descriere

Asparagus racemosus, cunoscut si sub numele de Shatavari, este o planta perena care face parte din familia Liliaceae. Originara din India si regiunea Himalayana, aceasta planta are o istorie indelungata de utilizare in medicina traditionala indiana, Ayurveda. Shatavari este considerata o planta adaptogena, adica ajuta organismul sa faca fata stresului si sa se adapteze la conditiile de mediu. Caracteristicile plantei de Asparagus racemosus includ tulpini subtiri, verzi si fragile, care pot creste pana la o inaltime de aproximativ 1-2 metri. Frunzele sale sunt mici, sub forma de ac sau conice, iar radacinile sunt tuberoase si au un gust dulce. Planta produce de asemenea flori mici, de culoare alb-verzuie, grupate in ciorchini pendente.

Utilizarea medicala

Asparagus racemosus (Shatavari) este folosit in medicina pentru tratarea afectiunilor ginecologice, cum ar fi tulburarile menstruale, disfunctia ovariana si simptomele menopauzei. De asemenea, poate imbunatati fertilitatea si stimula lactatia la femeile care alapteaza. Este recomandat sa consulti un specialist inainte de utilizare.

In plus, Asparagus racemosus are si beneficii in gestionarea stresului. Este considerata o planta adaptogena, ajutand organismul sa se adapteze la stresul fizic, mental si emotional. Consumul regulat de Asparagus racemosus poate contribui la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, si la restabilirea echilibrului hormonal.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon