Chiretta Verde

(Andrographis paniculata)

Descriere

Andrographis paniculata este o planta medicinala cu origini asiatice, erbacee anuala din familia Acanthaceae si este nativa in regiunile tropicale si subtropicale din Asia, inclusiv India, Sri Lanka si Thailanda. Este apreciata in medicina traditionala ayurvedica de secole pentru proprietatile sale terapeutice. Andrographis paniculata este o planta cu frunze verzi si flori mici, de culoare alba sau purpurie. Extractele sale sunt utilizate in principal pentru a sprijini sistemul imunitar si a trata o gama larga de afectiuni. Aceasta contine un complex de substante active, cum ar fi andrografolidele, diterpenoidele si flavonoidele, care sunt responsabile de proprietaile sale medicinale.

Utilizarea medicala

Andrographis paniculata are o serie de utilizari medicale, iar una dintre cele mai comune este sustinerea sistemului imunitar. Extractele de Andrographis paniculata pot stimula productia de celule imunitare, cum ar fi limfocitele si macrofagele, care sunt responsabile de apararea organismului împotriva infectiilor. Prin urmare, aceasta planta este adesea utilizata pentru a reduce severitatea si durata racelii si gripei, precum si pentru a preveni infectiile respiratorii recurente.

De asemenea, Andrographis paniculata are potential antiinflamator si antioxidativ. Substantele active din aceasta planta pot ajuta la reducerea inflamatiei în corp si pot neutraliza radicalii liberi, care pot cauza stres oxidativ si daune celulare. Prin urmare, aceasta poate fi utilizata în tratarea afectiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida si alte boli inflamatorii cronice.

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon