Anason
(Pimpinella anisum)

Descriere

Anasonul este o planta aromatica care face parte din familia Apiaceae. Numele sau stiintific este Pimpinella anisum. Originar din zona mediteraneana si Asiei de Vest, anasonul este cunoscut inca din antichitate pentru aroma si proprietatile sale medicinale.
Planta de anason are un aspect caracteristic, ajungand la inaltimi de pana la 60 de centimetri. Are frunze penate, iar florile sale sunt mici si albe, grupate in umbrele. Partea plantelor care este cel mai des folosita este semintele, care sunt mici si de culoare maro inchis.

Utilizarea medicala

Promoveaza digestia sanatoasa: Anasonul este recunoscut pentru proprietatile sale carminative si antispasmodice, care ajuta la calmarea sistemului digestiv. Consumul de ceai de anason sau de ulei de anason poate ajuta la reducerea balonarii, a indigestiei si a durerilor abdominale. De asemenea, anasonul poate ajuta la stimularea secretiei de enzime digestive si la relaxarea muschilor intestinali, facilitand astfel procesul de digestie.