Vasa

(Adhatoda vasica)

Descriere

Adhatoda vasica, cunoscuta si ca Vasa, este o planta medicinala de provenienta asiatica, ce se regaseste in India, Sri Lanka, Nepal, Pakistan, Indonezia, Malaezia si China. Este un arbust cu frunze in forma de lance, de 25-38 cm in lungime, cu margini netede. Atunci cand se usuca ele sunt de culoare maro-verde opac, cu gust amar. Trunchiul are mai mute ramuri ascendente opuse, cu o coaja galbuie. Florile sunt de obicei albe, iar inflorescenta prezinta varfuri mari, dense, axilare. Fructele sunt sub forma de capsula pufoasa. Vasa este bine cunoscut in sistemele Ayurvedice, datorita proprietatiile sale antiastmatice, antispastice, antitusive, bronhodilatatoare, expectorante, febrifunge, mucolitice, antihistaminice, hipotensive si uterotonice.

Utilizarea medicala

Principala utilizare a Adhatoda vasica este ca expectorant (=eliminarea prin tuse a produselor patologice din plamani sau din caile respiratorii superioare). Inmoaie sputa graosa, faciliteaza iesirea acesteia, asftel duce o usurare rapida in bronsita. Activitatea expectoranta se datoreaza stimularii glandelor bronsice. Este o planta eficienta in managementul congestiilor respiratorii cum ar fi tusea, bronsita sau astmul, extinzand caile respiratorii si usurand flegmul.
Totodata, in Ayurveda, Vasa este cunoscuta si pentru proprietatile antimicrobiene ajutand astfel la combaterea tuberculozei si antiinflamatorii pentru durerile articulare. Planta este buna si pentru purificarea sangelui si pentru sanatatea inimii, ajuta la cresterea numarul celulelor rosii din sange si la scaderea tensiunii arteriale, actionand ca un tonic cardiac.

Sistem respirator, respiratie usoara, antialergie, antiastm, Eficaf-F

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon