NIKVORM, sanatatea intestinala si starea de bine a organismului

Cand Hipocrate a spus ca itoata boala incepe in intestin acum aproximativ 2.500 de ani, nimeni nu ti-ar fi putut imagina cata dreptate are. Sute de studii au aratat ca oamenii care consuma diete sanatoase, bazate pe alimente integrale, sunt mai fericiti. O revizuire sistematica si o meta-analiza a studiilor observationale publicate in Molecular Psychiatry au aratat ca o dieta antiinflamatoare in stil mediteranean este asociata cu un risc mai scazut de depresie, inclusiv depresia clinica.

Stiinta microbiomului e inca tanara. Pentru cei inca nefamiliarizati cu acest termen, cand vorbim de microbiom, ne referim preponderent la tractul digestiv, in care traiesc peste 90% dintre microorganismele din corpul nostru. Insa microbii colonizeaza orice zona de contact dintre organism si mediu: ochi, urechi, nas, gura, vagin, anus, tract urinar. Avem microbi pe fiecare centimetru de piele, cu concentratii mai mari la subsuori, in zona inghinala, intre degetele de la picioare si in buric. Vom reveni cu cateva exemple despre cum ne afecteaza microbiomul de-a lungul vietii, de la na stere la batranete, in partea a doua a acestui articol.

Efectele microbiomului pot fi profunde si pot incepe surprinzator de devreme. Intr-un studiu publicat anul trecut, cercetatorii au aratat ca temperamentul copiilor, considerat in mare parte innascut, poate avea legatura cu genul predominant de bacterii din intestinul lor gros din primul an de viata.2

Asta inseamna ca atunci cand intestinul tau este afectat, la fel este si starea de bine. Parazitii, toxinele si pesticidele, stresul cronic, alimentele nesanatoase pot creea un dezechilibru in microbiomul tau, pot contribui la aparitia inflamatiei intestinale, pot afecta functia digestiva ti, prin urmare, sanatatea creierului. In plus, influentele proinflamatorii, cum ar fi parazitii, toxinele si bacteriile rele, se pot raspandi din tractul gastro-intestinal in alte zone ale corpului fiind factori precursori ai afectiunii cunoscute sub numele de intestin permeabil. Aceasta afectiune poate provoca inflamatii si reactii imune dezechilibrate in intregul corp, inclusiv creier, ducand la dezechilibre ale bunei dispozitii, probleme cognitive si probleme neurologice mai grave in timp.

Asadar, daca suferiti de depresie, anxietate, lipsa de concentrare, motivatie slaba si alte probleme legate de sanatatea mintala, verificati cauza in intestine. O deparazitare cu un produs natural, bland in actiune este primul pas. Spre deosebire de alte antiparazitare, siropul Nikvorm recomandat de noi, este o formula naturala cu administrare in doza unica, studiata si testata de catre medici, cu actiune rapida (24 ore), impotriva parazitilor si microbilor nesanatoti, a toxinelor si a altor efecte inflamatorii. Prin nervul vag “cel mai mare nerv din corpul tau “intestinul si creierul comunica. Multi dintre neurotransmitatorii corpului tau, inclusiv dopamina, serotonina si GABA, sunt de fapt fabricati in intestin. De aceea, dupa fiecare deparazitare, armonia axei intestin – creier reapare.

Pentru ca majoritatea oamenilor nu prezinta semne evidente ale prezentei viermilor si parazitilor intestinali sau nu resimt prezenta lor, e nevoie de deparazitari periodice. Recomandam deparazitare preventiva trimestriala cu siropul Nikvorm pentru eliminarea potentialilor paraziti, imbunatatirea digestiei si echilibrarea microbiomului, promovarea unui intestin sanatos si imbunatatirea starii de spirit. Pe perioada administrarii nu este necesara evitarea niciunui produs alimentar. Actiunea siropului Nikvorm este blanda, nefiind evidentiate efecte secundare nedorite, ceea ce incurajeaza recomandarea lui de catre medici nu doar adultilor, dar mai ales copiilor incepand cu varsta de 1 an.

In concluzie, daca va concentrati pe promovarea sanatatii mintale si pe imbunatatirea starii de spirit, prioritizarea sanatatii intestinale este cheia.

Bibliografie

1. Lassale C, Batty GD, Baghdadli A, et al. Healthy dietary indices and risk of depressive outcomes: a systematic review and meta-analysis of observational studies. Mol Psychiatry. 2019 Jul;24(7):965-986.

2. Menajeria microbiotica – Articol publicat in editia din ianuarie 2020 a revistei National Geographic