Biciul Diavolului

(Achyranthes aspera)

Descriere

Achyrantes aspera, numita si Aparmaga, apartine familiei Amaranthaceae, fiind o planta anuala sau perena. Tulpina este dreapta, de 0.5-2 m iar cea bazala este lemnoasa, angulara, dreapta sau ramificata, noduroasa, de culoare roz. Frunzele sunt opuse, petiolate, oval-rotunjite, de diferite marimi. Florile mici, de culoare alb-verzuie sunt axilare sau dispuse sub forma de spice terminale ce pot ajunge pana la 60 cm lungime. Fructele sunt ascutite, sub forma de capsule ale carei culori variaza de la portocaliu, maro pal la rosu purpuriu. Achyrantes aspera se gaseste in majoritatea tarilor tropicale si sub-tropicale. Aceasta specie este adesea gasita in zonele umede sau umbrite de langa copacii din savana sau in cazul pasunilor creste in tufisuri dense.

Utilizarea medicala

Aparmaga a fost utilizata pe scara larga in Ayurveda ca un agent antiinflamator, adjuvant si pentru hemoroizi, indigestie, tuse, astm, anemie, icter si muscaturi de sarpe. Este considerata o planta puternica ce produce o detoxifiere puternica pentru intregul corp.
Profilul neurofarmacologic al Achyranthes aspera cercetat in diferite studii evidentiaza activitatea antioxidanta, precum si un potential semnificativ de imbunatatire a nivelului de GABA in hipocampus si cortex, aspect ce favorizeaza imbunatatiri in integrarea informatiei, reducerea hiperexcitabilitatii si tulburarile de conduita.

Sistemul nervos central, memorie, concentrare, invatare, afectiuni degenerative cerebrale, defecte comportamentale, dezorientare, Censton si Censton-F

Ingredientul se poate regasi in

0
  0
  Cosul dvs.
  Cosul tau este golIntoarceti-va la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon