Bumbacul Diavolului

(Abroma augusta)

Descriere

Abroma augusta, numită și Ulat Kambal, este o specie de Abroma de origine indo-malayană care se găsește în pădurile tropicale din India, în special în nord-est și pe coasta de est. Abroma augusta este un arbust mic, atingând o înălțime de 3-5 m, cu ramuri catifelate. Florile înfloresc și rodesc în lunile decembrie și ianuarie și sunt de culoare violet sau roșu închis. Ulat Kambal are multe beneficii în tulburări uterine, dismenoree, dureri artritice, reumatism și diabet. De asemenea, ameliorează durerea de cap asociată cu sinuzita. Rădăcinile și coaja de rădăcină sunt părțile medicinale importante ale Abroma Augusta. Rădăcinile sunt utilizate în medicamente Ayurvedice și remedii tradiționale indiene datorită acțiunii sale de stimulent și tonic uterin. În cazuri rare, frunzele și tulpinile sunt utilizate în scopuri demulcente.

Utilizarea medicală

Abroma Augusta este emmenagogă (= stimulează fluxul de sânge în zona pelviană și în uter), tonic uterin, antispasmodic, antiinflamator, antiartritic, antireumatic, demulcent, stimulând ovulația și reglând fluxul menstrual. Ulat Kambal este un bun remediu ayurvedic pentru amenoree, anovulație și dismenoree. Scoarța de rădăcină a plantei ajută la reglarea ciclului menstrual, acționând asupra hormonilor care stimulează ovulația. Este benefică atât în amenoreea primară, cât și în cea secundară. Totodată, este adjuvantă în sindromul premenstrual (SPM) și pentru durerile din josul spatelui asociate cu menstruația. Pe lângă toate acestea, Ulat Kambalul este folosit rar în Ayurveda și pentru artrita reumatoidă pentru că are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației articulare.

Pe langa toate acestea, Ulat Kambalul este folosit rar in Ayruveda si pentru artrita reumatoida pentru ca are proprietati antiinflamatorii, care ajuta la reducerea inflamtiei articulare.

Ingredientul se poate regăsi în